De eerste gedeelde keuken

Op 21 oktober 2015 was het zo ver: de eerste gedeelde keuken! De eerste Amador! Twee dames zijn met Isabelle mee de groenten uit de grond gaan trekken bij bioboer Bart van de samentuin De VeldstraatZoersel en de bloemen en kruiden gaan selecteren bij kwekerij Sanguisorba.

12178165_10153788347124905_1056031248_n12179559_10153788347104905_2126652294_n12177956_10153788347134905_161962602_n12179947_10153788347119905_597943788_n

Aanvullend hebben we op voorhand boodschappen gedaan bij het Biohofke. En daarna was het tijd voor het fijnere snijwerk en hebben de mannen het team vervoegd. Het was een gezellige bedoening, geen stress, iedereen deed waar zij/hij zin in had, maar we deden het vooral samen.

12170560_10153788347099905_1004406052_n804645_10153788347094905_489706755_n

Om 19u vielen de eerste ‘hongerige magen’ binnen voor een aperitief. Het hapje van ‘aardse schijfjes’ was overheerlijk en de bloemen waren prachtig en lekker!

12178989_10153788347144905_1500067025_n

Het brood erbij was van bij bakker Aldo, die net als Amador voor het eerst zijn deuren opende. Vervolgens toverde het top team van Isabelle een winterse risotto te voorschijn die al minstens even lekker was. Op het einde waren er nog een paar porties over die we met veel plezier hebben meegegeven aan de gasten opdat ze ook nog de dag erna tijdens de lunch konden genieten van al dat lekkers.

10526629_10153788347114905_706901340_n

Als laatste willen we nog de dames van September.Lokaal bedanken voor de fantastische locatie en de goede zorgen. Amador was geslaagd: we hebben mensen leren kennis maken met lokale voedselproductie, een inspiratievol vegetarisch gerecht klaargemaakt, getracht zo weinig mogelijk afval te creëren, iedereen een gezellige en onthaaste avond bezorgd en dat gedeeld door iedereen.

– LV –

 

Gedeelde keuken

Facebookpagina Amador

De VeldstraatZoersel

Sanguisorba

Biohofke

Bakker Aldo

September.Lokaal