De Circulaire Voorraadkast krijgt ondersteuning

Einde juli heeft Buro Boris het nieuws gekregen dat De Circulaire Voorraadkast een Projectsubsidie krijgt toegekend door de Vlaamse Overheid (Kunst & Erfgoed) voor het onderdeel Architectuur en Vormgeving. De Circulaire Voorraadkast is een experimenteel bouwwerk dat is opgevat als een interactieve tentoonstelling. Hiermee wil Buro Boris in samenwerking met David Dooghe de consument de mogelijkheden van een voedselstromenketen in een huis tonen en laten ontdekken. Daarnaast wil De Circulaire Voorraadkast een hefboom zijn om het debat rond de latente waarde van afval breed te voeren, zowel ruimtelijk als maatschappelijk.

Omdat we zo trots zijn, delen we graag een stukje uit het verslag van de beoordelingscommissie (en ook omdat een mooie streling is van ons ego :-))

Buro Boris engageert zich in een samenwerkingsverband rond duurzaamheid en ontwerp, voeding, economie en stedelijkheid. Dit is kenmerkend voor de werkwijze van Lieve Custers, die zich snel heeft ontpopt als expert duurzame ontwikkeling en het maatschappelijk debat errond aangaat door verschillende thema’s (en de betrokken spelers en publieken) met elkaar in verband te brengen. Lieve Custers bouwt aan een uniek parcours en engageert zich in een flexibele loopbaan. Ze heeft een veelbelovend profiel dat een solide basis kan vormen voor een sociaal en ecologisch geëngageerde praktijk, voor duidelijke ontwikkelingen rond het thema duurzaamheid inzake ontwerp, voeding, economie en stedelijkheid. De haalbaarheid van De Circulaire Voorraadkast is gegarandeerd. Het project is kleinschalig en goed omkaderd met zeer relevante partners. De Circulaire Voorraadkast verenigt een unieke combinatie van expertises die een sociaal engagement wil aangaan.  Het initiatief is zeer lokaal (situeert zich in Antwerpen), maar is daarbinnen goed verankerd met eigentijdse en innoverende partners.

Indien u ook een relevante, eigentijdse en innoverende partner van Buro Boris wil zijn, neem dan zeker contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

– LV –

 

De Circulaire Voorraadkast

www.kunstenenerfgoed.be